Konkurs za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije

Bez autora
Feb 18 2011

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je konkurs za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije (pogonske, priključne) u 2011. godini. Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima, fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od dva posto na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. Fond neće odobravati kredit u iznosu manjem od 1.000 evra, a maksimalni iznos kredita je 20.000 evra. Za pogonske mašine grejs period iznosi šest meseci uz učešće od 15 posto. Za priključne mašine grejs period je takođe šest meseci, bez učešće. Za vreme grejs perioda obračunavaće se interkalarna kamata. Rok otplate kredita je četiri godine, otplata će se vršiti u šestomesečnim anuitetima, a prva rata se uplaćuje po isteku grejs perioda (ukupno devet rata).

Konkurs za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacijePokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisao je konkurs za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije (pogonske, priključne) u 2011. godini.

Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima, fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od dva posto na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule. Fond neće odobravati kredit u iznosu manjem od 1.000 evra, a maksimalni iznos kredita je 20.000 evra. Za pogonske mašine grejs period iznosi šest meseci uz učešće od 15 posto. Za priključne mašine grejs period je takođe šest meseci, bez učešće. Za vreme grejs perioda obračunavaće se interkalarna kamata. Rok otplate kredita je četiri godine, otplata će se vršiti u šestomesečnim anuitetima, a prva rata se uplaćuje po isteku grejs perioda (ukupno devet rata).

Pored popunjene prijave, potrebno je podneti i sledeću dokumentaciju:

  • original predračun sa specifikacijom mehanizacije iskazan u dinarskom iznosu, kao i dokaz o zastupništvu i mogućnosti servisiranja iste;
  • original vlasničkog lista za nekretnine ne stariji od 15 dana, na koji se može staviti hipoteka u korist Fonda u jedan i po puta većoj vrednosti od odobrene vrednosti kredita ili u slučaju bankarske garancije pismo o namerama izdavanje garancije (podnosilac prijave ne mora biti i vlasnik nekretnine koja će se staviti pod hipoteku);
  • kao instrument obezbeđenja kod pogonskih mašina može biti i sama mašina koja je predmet kupovine;
  • izvod iz registra poljoprivrednih gazdinstava (podaci o poljoprivrednom gazdinstvu);
  • potvrdu nadležnog organa o izmirenosti obaveza po osnovu poreza i ostalih javnih prihoda, ne stariji od 30 dana (za podnosioca prijave, za vlasnika i za svakog suvlasnika nekretnine);
  • fotokopija lične karte (za podnosioca prijave, za vlasnika i za svakog suvlasnika nekretnine);
  • procena vrednosti kuće izdata od strane ovlašćenog procenitelja sa fotografijama (ukoliko je predmet hipoteke stambeni objekat).

Prioritet u dodeli kredita će imati učesnici konkursa sa predračunima proizvođača mehanizacije i zastupnika stranih firmi sa ovlašćenim servisom, kao i učesnici konkursa koji do sada nisu koristili kredite.

Kredit će biti realizovan tako što će Fond uplatiti iznos odobrenog kredita dobavljaču opreme koju bude odabrao učesnik konkursa.

Prijavu sa pratećom dokumentacijom dostaviti na adresu:

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede
Bulevar Mihajla Pupina 6
21000 Novi Sad

Sa naznakom “ZA KONKURS“

Rok za konkurisanje je 01.03.2011.

Prijavu i sve dodatne informacije možete preuzeti ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik